štvrtok 16. augusta 2018

Palác lží #3




Čítané: 8/2018
Počet strán: 348
Väzba: pevná
Vydavateľstvo: Baronet
Rok vydania:2017
Žáner: Young-Adult 

UPOZORNENIE! Neodporúčam čítať túto recenziu tým, ktorý nečítali druhú knihu série. Úryvok a tiež môj názor môžu obsahovať dôležité udalosti z deja. 

Úryvok:  ,,Kde ste byl včera mezi večer mezi osmou a jedenáctou?"
               ,, Jak dlouho spíte s přítelkyní svého otce?"
               ,, Proč jste ji zabil, Reede? Naštvala  vás něčím? Vyhrožovala, že o vaši aférce poví vašemu tátovi?"
 Viděl jsem už dost kriminálek, abych věděl, že ve výslechový místnosti musíte mít pusu na zámek. Buď to, nebo z ní vypusťte jen tři kouzelná slovíčka: Chci svýho právníka. Přesně tuhle větu opakuju už dobrou hodinu. Kdybych byl nezletilej, tyhle zmetky by ani nenapadlo vyslýchat mě bez rodiče nebo právníka. Jenže je mi osmnáct, takže mají za to, že si na mě můžou dovolovat. Nebo si myslí, že jsem tak pitomej a že jim na jejich zavádějící otázky odpovím i bez právního zástupce.

Erin Watt. Pod týmto menom sa skrývajú dve autorky a kamarátky - Jen Frederick a Elle Kennedy. Obe autorky spája láska ku skvelým knihám, závislosť na písaní a obrovská predstavivosť. Zbožňujú svoje rodiny a domácich miláčikov a radi vymýšľajú niečo zábavné a šialené. Čoho sa najviac obávajú? Že sa rozhádzajú.   


                                             
Tretia kniha je taká ako druhá, vnímame celé prostredie z pohľadu Elly a Reeda. Na konci druhej knihy som neverila vlastným očiam, Reeda zatkla polícia za vraždu? A Ellin mŕtvy otec Steve sa vrátil? Bolo to pre mňa obrovské milo-nemilé prekvapenie. Celá tretia kniha sa ťahala vo svetle hľadania vraha Brooke a zároveň vzájomného spoznávania medzi Ellou a Stevom. A v podstate tu nejde len o tieto dve dôležité veci, okolo ktorých sa dej točí. Ella postupne odhaľuje všetky tajomstvá Royalovcov, ktoré ich budú bolieť ešte veľmi dlho. Aj mňa dosť prekvapili a neverila som tým tajomstvám. Čo myslíte o aké tajomstva tu ide? 
Hneď na úvod musím povedať, že som vôbec nevedela, čo môžem od knihy čakať. Počula som plno recenzií, že tretia kniha je najslabšia, je nudná a iné. No ja hovorím NIE, kniha nieje nudná, je tu plno zvratov, ktoré knihu držia v pohybe a čitateľa v napätí, čo bude ďalej. Dej je síce trošku iný ako v prvej knihe, ale nieje o nič slabší než druhá kniha, bavili ma približne úplne rovnako, až na to, že v tejto knihe bolo oveľa viac zvratov a, keď som si už myslela, že vrahom je niekto úplne iný aj tak som na konci knihy zistila, že vrah je ten na koho som to tipovala už od začiatku. Často krát som sa aj sama seba pýtala - sakra, prečo je to tak? - A verte či nie, toto som sa pýtala dosť často :D 
K mojím obľúbeným postavám Elle, Reedovi a Eastonovi už síce nepribudol nikto, ale k postavám, ktoré neznášam pribudol Steve aj, keď sa spočiatku javil ako seriózny muž, keďže som mala možnosť ho čím ďalej tým viacej spoznať zistila som, že je odporný a hnusný. Už len tým, čo robil a, ako Ellu nútil aj by som to predýchala veď je to jej otec nejaké to čiastočné právo ma ju nútiť k istým veciam, ale potom sa to všetko zvrhlo takým smerom, že som si už len trieskala hlavu o múr, prečo je to taký idiot. A ten koniec. Vtedy som ho definitívne zavrhla ako postavu. Veľmi ma sklamal tým, čo spravil aj, keď som to očakávala. 
Štýl písania oboch autoriek mám veľmi rada, páči sa mi, ako píšu a ich štýl mi sedí. Dej bol asi taký ako aj v druhej knihe, nič ťažké, nič nadčim treba veľmi rozmýšľať - samozrejme ak chcete odhaliť vraha sami tak máte nadčím rozmýšľať tak ako ja :D ,ale ak sa necháte prekvapiť autorkami tak nemusíte svoju hlavu takmer vôbec namáhať - a ešte, aj také pohodové, oddychové čítanie k tomu ideálna kniha na leto.
Tejto knihy by som dala 5⭐ z 5 ⭐
Za knihu na recenziu by som chcela poďakovať internetovému kníhkupectvu preskoly.sk , ak ste stále nečítali túto úžasnú sériu napravte to tu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára