sobota 7. júla 2018

Harry Potter: cesta dějinami čar a kouzel





Čítané: 6/2018
Počet strán: 144
Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo: AlbatrosMedia
Rok vydania:2018


K tejto krásnej knihe sa asi nehodí ani úryvok, ani anotácia túto knihu treba len vidieť, alebo opísať. Toto nieje obyčajná kniha je to niečo ako "encyklopédia o čarodejníckom svete". Iste všetci viete, že Harryho nadovšetko milujem. Vyšlo už toľko veľa kníh o tomto výnimočnom čarodejníkovi a nemyslím tým len sedem dielov série,  ale myslím úplne všetky knihy, že občas už mávam pocit,  že tento svet nieje len vymyslený, ale je skutočný. 
Túto knihu sa rozhodli napísať len kvôli tomu, že práve bolo 20 rokoch od vydania prvého dielu a Britská knižnica sa rozhodla urobiť výstavu, ktorú zhrnuli do tejto knihy. Autori sa snažili nájsť nejaké spojitosti nášho a čarodejníckeho sveta čo sa mi veľmi páčilo. Ďalej tu môžme vidieť aj pôvodné rukopisy J.K.Rowlingovej a jej poznámky k deju - to čo sa má pozmeniť po konzultácií s editormi. ALE tu musím vytknúť jednu vec knihe a prekladateľom. Áno chápem, že ručne písané listy sa veľmi preložiť nedajú aby ostali ako rukopis Rowlingovej, ale aspoň tie čo sú písané počítačom,  alebo iným zariadením preložiť mohli. Lebo ja si neviem predstaviť čo z týchto rukopisov majú deti pre ktoré je táto kniha určená. Poďme ďalej k obsahu knihy. Sú tu nádherné obrázky od ilustratora Jima Kaye, ale sú tu aj obrázky od samotnej autorky J.K.Rowlingovej, ktorá si počas písania knihy predstavovala postavy čiže máme možnosť nahliadnuť do hlavy autorky ako si všetko predstavovala a vymýšľala. 
V tejto knižôčke nájdeme asi všetko. Krátke úryvky zo všetkých kníh o Harrym, nielen z siedmych dielov série, ale aj z kníh Rokfortskej knižnice. Pre mladších, ale aj starších milovníkov čarodejníkov sú tu aj aktivity v ktorých si môžte vyskúšať svoje čarodejnícke schopnosti. Tiež sú nám priblížene vyučovacie predmety v Rokforte a profesori, ktorý tieto predmety učia.  


Knihu by som ohodnotila 5⭐ z 5


Za knihu na recenziu ďakujem vydavateľstvu albatrosmedia.sk a ak túto nádhernú knihu ešte nemáte určite to napravte tu.


                                                                                                     



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára