sobota 11. novembra 2017

Harry Potter a fénixov rád



J.K.Rowling 


Pôvodný názov:Harry Potter and the Order of the Phoenix 
Čítané: 10/2017
Počet strán: 831
Väzba: Pevná
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2003

Anotácia:  Harry Potter má pätnásť rokov a ide do piateho ročníka Rokfortskej strednej školy čarodejníckej. Na rozdiel od väčšiny školákov sa na letné prázdniny neteší, a toto leto je obzvlášť nepríjemné. Nielenže ho Dursleyovci ako zvyčajne terorizujú, ale dokonca aj jeho najlepší kamoši Ron a Hermiona sa správajú nanajvýš  čudne a tajnostkársky. Harry túži vrátiť sa do školy a zistiť, prečo sa Ron s Hermionou celé leto poriadne neozvali. Počas školského roka sa však Harry v Rokforte dozvie čosi, čo mu obráti celý život naruby...



,,Blíži sa ten, kto bude mať moc zvíťaziť nad Temným pánom... narodený tým, ktorí sa mu tri razy vzopreli, narodený, keď siedmy mesiac pohasína... a Temný pán ho poznamená ako seberovného, ale on bude mať moc, o ktorej Temný pán nevie... a jeden z nich musí zomrieť rukou druhého, lebo ani jeden nemôže žiť, kým je ten druhý nažive... ten,kto má moc zvíťaziť nad Temným pánom, sa narodí, keď bude siedmy mesiac pohasínať..."


Ďalšia krásna kniha. Môžem povedať, že milujem Harryho Pottera či už ako sériu, alebo postavu.💓 Veľmi by ma zaujímalo čo robili Dursleyovci, keď zistili, že boli oklamaný 😀 Tak som im to dopriala, zato aký sú hnusný a odporný, neznášam ich 😑.

Páčila sa mi Tonksová a tá jej vlastnosť, meniť svoj výzor, hlavne zmena farby vlasov by sa mi zišla 😀.  Som jediná komu tak preplo z tejto série? Snívajú sa mi hlúposti od kedy som to začala čítať, stále mám pocit, že žijem v kúzelnom svete 😲😂. 

Veľmi veľa vecí ma v tejto knihe prekvapil. Strašne ma hnevala tá hnusná Umbridgeová 😡. Každá veta v ktorej bola spomenutá, alebo každá veta, ktorú povedala ma hrozne štvala, nič múdre za celú knihu nespravila.  Veľmi ma prekvapil Dumbledore, ale  aj Hermiona koľko bola ochotná riskovať. Až doteraz som si myslela, že Trelawneyová je len hnusná podvodníčka, ale jej proroctvom z pred 15 rokov ma presvedčila o tom, že občas ma aj prorocké chvíľky. Taktiež ako ma Dumbledore prekvapil ma aj sklamal. Ako mohol dať takú dôležitú úlohu Snapeovi? Bola som smutná, keď som to zistila, vedela som, že to dobre nedopadne, keďže si myslím, že Snape je smrťožrút a len sa pretvaruje. 

A cele prekvapenia zaklincoval Hagrid, aj so svojím bratom Grawpom, ale podľa mňa bolo hlúpe priviesť Grawpa do Zakázaného lesa, aj keď byť na Hagridovom mieste asi by som spravila to isté. Keď hneď na začiatku povedal Hagrid kde bol celý ten čas na jendej strane som ho obdivovala akú odvahu mal, ale na druhej sa mi udalo nerozumné to spraviť, lebo ako polobor proti obrom nemal žiadnu šancu sa k obrom dostať.  

Kentauri ma veľmi ppotešili keď konečne odvliekli Umbridgeovú a Harmiona je veľmi múdra, že jej zišlo na um vziať tú hnusnú Umbridgeovú do zakázaného lesa. 💓 Dostala aspoň stotinu z toho čo urobila. 

Tejto knihe by som dala 5* z 5* 

Nájdete ma  na facebooku: https://www.facebook.com/nessmichaela/
taktiež aj na instagrame: https://www.instagram.com/nessi_and_her_books/

    💓💓💓💓💓

                                                        Nessi






1 komentár:

  1. Harry Potter je moja srdcová záležitosť :-) . Tento diel mám asi najradšej zo všetkých, aj keď je to ťažké povedať, pretože sú super všetky. Mám doma veľa vecí s Harrym Potterem. Hrnček , dáždnik, pero, zápisník, potom rôzne dekorácie a stále pribúdajú ďalšie a ďalšie veci :-) .

    OdpovedaťOdstrániť