sobota 14. apríla 2018

Magistérium:Medená Rukavica #2

   Holly Black
Cassandra Clare




Čítané: 4/2018
Počet strán: 254
Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania:2018 (2.vydanie)
Žáner: fantasy

Úryvok: Call celý život počuval otcove reči o tom , aká je jeho bývala škola odporná-tá istá , v ktorej teraz Call študuje, hoci urobil všetko pre to, aby ho neprijali. Keď po skončení prvého ročníka prišiel naspäť, rátal s otcovým hnevom, ale netušil, že to bude také nepríjemné. Kedysi spolu vychádzali bez ťažkosti. No teraz je medzi nimi akési... napätie. Call dúfal, že dôvodom je iba magistérium, pretože druhá možnosť bola, že Alastair pozná synovo tajomstvo. Aj chlapca jeho zlovestné tajomstvo veľmi znepokojovalo.


Ahojte, vítam vás u novej recenzie na knihu Magistérium: Medená rukavica. Dúfam,že sa vám bude páčiť. 💜

Neodporúčam čítať túto recenziu tým, ktorý nečítali prvý diel série.

Ak ste čítali moju recenziu na prvú knihu série  určite viete, že milujem túto sériu tak ako celý čarodejnícky svet.

Ako už iste viete Call urobil čarodejníckej skúšky a teraz musí čeliť nástrahám čarodejníckeho sveta. V predošlom diely zistil kým naozaj je a teraz to musí tajiť pred svojimi najlepšími priateľmi. Čo myslíte podarí sa mu to utajiť? Alebo nepodarí?

Kniha je plne nabitá akciou. Stále sa tam niečo deje. Keď si už myslím, že akcia utichla znovu sa tam niečo stane. Ale tá najviac epická a akčná časť nastane vždy tak posledných 50 strán a ja len pozerám ako bager na tvrdú hlinu, že čo to sakra sa zas deje? Ako,kedy,kto ? Ešte aj na úplne poslednej stránke sa niečo stane a my čitatelia sa dozvieme niečo čo sa vyrieši až v ďalšom diely teda aspoň dúfam.

Nikdy som síce nečítala iné Cassandrine knihy, ale počula som, že Cassandra dlho rozbieha knihy, kým sa stane niečo úžasné čo nás úplne dostane. A tento znak je aj v tejto sérii, teda je to môj subjektívny názor, lebo tie menšie zápletky, ktorými je poprepletaný celý dej, sú také, síce zaujímavé, ale menej zaujímavé a menej nabité akciou ako tá úplne posledná poviedka, ktorá má pohltila, a ja som už knihu nepustila, prečítala som to na jeden nádych za asi polhodinu približne posledných 50 strán.

Páčilo sa mi ako sa zachovali Callovi kamaráti, neodsúdili ho, neopustili ho ostali s ním počas celého deja, nech sa čokoľvek stalo ostali sním a to je to puto, ktoré chce každý z nás. Mať pri sebe ľudí, ktorý nás neopustia ani v tom najhoršom.

Trošku som sa bála, keď k sebe Call, Aaron a Tamara vzali ešte jedného ich spolužiaka, že ako to celé dopadne či ich neprezradí, alebo im nejak inak neublíži. Čo myslíte koho k sebe prijali? A celá táto situácia ma potešila ako to tieto autorky vyriešili.

Knihe dávam 5⭐ z 5⭐

Za poskytnutie recenzného výtlačku by som chcel poďakovať vydavateľstvu preskoly.sk. Knihu si môžete objednať tu..
                                   -Nessi

2 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Áno, je super. Mne sa páči 💞 už netrpezlivo čakám kým mi príde tretí diel 😍

      Odstrániť