pondelok 9. apríla 2018

Magistérium: Železná skúška #1

   Holly Black
Cassandra Clare


Čítané: 4/2018
Počet strán: 294
Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania:2018 (2.vydanie)
Žáner: fantasy

Úryvok: Upierala naňho prázdne biele oči. Pritisol si dieťa na hruď a voľnou rukou vytiahol Sarah z dlane Semiramis. V ľade kúsok od čepele si všimol zvláštne značky. Vyzerali akoby ich v smrteľných kŕčoch vyryla nechtami, ibaže boli príliš pravidelné. Prizrel sa im bližšie a rozpoznal slová, ktoré jeho zomierajúca manželka vyškriabala do ľadovej streny. Keď si ich prečítal,mal pocit, akoby mu niekto trikrát vrazil päsťou do žalúdka.
ZABI DIEŤA!


Ahojte, dnes vás vítam u novej recenzie na knihu Magistérium: Železná skúška. Dúfam, že sa vám recenzia bude páčiť. Určite mi o tom napíšte do komentára. Prajem príjemné čítanie.

Chaos chce pohlcovať. 
Vzduch chce stúpať. 
Zem chce spájať. 
Oheň chce horieť. 
Voda chce plynúť. 
A Call chce žiť.

Všetci o mne iste viete, že milujem čarodejnícky svet. Keď som čítala knihu cassandry clare polnočná dáma, bola to moja prvá kniha tejto autorky, po 70 stranách som to vzdala a povedala som si, že už asi nedám Cassandre šancu. Ale opak bol pavdou a dala som jej šancu v tejto knihe. Zamilovala som sa do tejto knihy po nejakých 50-60 stranách.

Spočiatku som si myslela, že to budem porovnávať s Harrym Potterom, ale opak bol pravdou tieto knihy sa nedajú ani zďaleka porovnať jediné čo majú spoločné je čarodejnícky svet. A zopár drobností keďže aj samé autorky priznali, že ich Rowlingová inšpirovala.

Zabudnite na kúzla,prútiky a iné vymoženosti, ktoré do tohto sveta priniesol Harry. Stretávame sa s niečím úplne iným. Podzemnou čarodejnickou školou Magistérium.

Vzduch. Zem. Voda. Oheň. Chaos. Takéto druhý mágie poznáme. Keď sa12 ročný Callum Hunt žije s otcom v Severnej Karolína. Jedného dňa sa vyberie na železnú skúšku a pokazí všetko čo sa len dá. Skončí na poslednom mieste a je si istý, že do magistéria nepôjde. Na skúške spozná veľa svojich terajších kamarátov/spolužiakov. Ale do magistéria sa ich dostane len  zopár čo myslíte, bude medzi nimi aj Call? Toto je taká menšia prvá zápletka, ktorých tu bude ešte veľa, aj keď zopár menších a jedna veľká. Zato som autorkám veľmi vďačná, pretože práve týmto spravili celý deň zaujímavý kniha má nenechala ani na chvíľku oddýchnuť. Po každej kapitole som chcela vedieť čo bude ďalej. Takmer v každej kapitole bolo niečo napínavé. Toľko by som vám chcela porozprávať k deju je tam toho naozaj veľa, ale nechcem vám prezradiť nič dôležité.

Pri tejto knihe som čakala niečo úplne iné. Keďže to bola moja prvá kniha kde je viac autorov (ak samozrejme nerátame poviedky) čakala som, že ten dej bude iný. No opak bol pravdou, dej je dokonalý. Vôbec som necítila, žeby tu bolo viac autorov. Dej sa krásne prelínal. Každá autorka so tu dala svoju časť deja a spracovali to krásne. Keď sa blížilo rozuzlenie deja nejakých posledných 70 strán mala som to prečítané jedným nádychom. Aj keď som počula,že koniec je veľmi predvídateľný ja som ho neodhadla. Možno to bude tým,že som ani nechcela odhadnúť a užiť si knihu až do posledných stránok. A bola skvelá.  Hneď som sa pustila do druhej knihy. Verím,že bude ešte lepšia než táto 💓

Knihe dávam 5⭐ z  5⭐

Za poskytnutie recenzného výtlačku by som chcel poďakovať vydavateľstvu preskoly.sk. Knihu si môžete objednať tu..
                                   -Nessi

2 komentáre:

  1. Jé ta knížka mi vůbec nic neříká, ale vypadá hrozně zajímavě, ta inspirace Harrym by mi ani nevadila, spíš mě lákala, protože Harry je srdcovka...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je vážne super už som prečítala aj druhú časť a milujem túto sériu 💕💕 síce menej než Harryho ale Harry je originálny, nikto ho už neprekoná 💓💓

      Odstrániť