pondelok 30. októbra 2017

Harry Potter a tajomná komnata



 J.K.Rowling 


Čítané: 9/2017
Počet strán: 360
Väzba: Pevná
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2001

Anotácia: Dursleyovci boli toto leto tak odporný, že Harry Potter sa už nevedel dočkať, kedy sa vráti do čarodejníckej školy. Jedného dňa sa v jeho izbe objavilo čudné, zlomyseľné stvorenie. Volalo sa Dobby a tvrdilo, že ak sa Harry vráti do Rokfortu, hrozí mu smrteľné nebezpečenstvo. A neklamalo. Keď sa Harry nastúpi do druhého ročníka, začali sa diať na škole tajuplné a hrôzostrašné veci. Niekto, lepšie povedané niečo, začal napádať rokfortských študentov a premieňať ich na kameň. Žeby bol zatým Draco Malfoy? Harryho nepriateľ? Alebo to má na svedomí niekto, koho na Rokforte najviac upodozrievajú?


Aj táto kniha tak ako aj prvá časť sa mi veľmi páčila. Nevedela som čo čakať od série Harry Potter, keďže fantasy veľmi nečítam, ale skúsila som to a za  žiadnych okolnosti to neľutujem. Tak ako v každej knihe aj v tejto sa hlavne postavy stali mojimi najlepšími priateľmi Harry, Ron a Hermiona. Tak ako v každej knihe som dej prežívala s nimi. Snažila som si predstavovať čím si postavy prešli a zistiť čo by som robila v ich situácií. 

Myslím, že ani prvú knihu by som neprežila a už vôbec nie túto  😳, keďže za celou tou otvorenou komnatou bolo niečo z čoho mám obrovský strach, tak aj preto bolo pre mňa čítanie tejto knihy strašne, ale som rada, že som to zvládla 😃. Myslím, že začnem čítať aj  fanasy.

Páčilo sa mi keď Harry pomohol k oslobodeniu domáceho škriatka Dobbyho a ten už ďalej nemusel trpieť u toho tyrana Luciusa Malfoya.  Malá Ginny Weasleyová ma prekvapila tým ,že bola taká naivná 😞a ten Tom Riddly, ktorý pred 50 rokmi otvoril tajomnú komnatu, hlúpak jeden, takto nechutne zneužiť malé dievčatko na také hnusne činy. 

Tejto knihe by som dala 4,5* z 5*💓
                                                                  Nessi


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára