nedeľa 24. júna 2018

Papierová princezná #1







Čítané: 6/2018
Počet strán: 327
Väzba: brožovaná
Vydavateľstvo: Yoli
Rok vydania:2018
Žáner: Young-Adult 

Úryvok: ,,Ella, máš ísť do kancelárie riaditeľa," oznámi mi pani Weirová ešte pred hodinou matematiky. 
Pozriem sa na hodinky. ,,Veď ani nemeškám."
Je o minútu deväť a tento prístroj sa nikdy nemýli. Je to pravdepodobne najdrahší kúsok, aký vlastním. Mama mi povedala, že hodinky patrili otcovi. Okrem spermií sú to jediné, čo po sebe zanechal.
,,Nie nejde o nedochvíľnosť. Tentoraz." Jej zvyčajne bezcitný pohľad je o čosi mäkší a moja intuícia okamžite vyšle varovanie do spomaleného a ešte neprebratého mozgu. Pani Weirová je tvrdohlavá a presne preto ju mám rada. K študentom sa správa tak, akoby sme sa na jej hodinách mali naozaj učiť matematiku, nie nejaké životné lekcie o milovaní blížneho svojho a podobných volovinách. Ak sa teda na mňa pozerá so súcitom, môže to znamenať iba jedno - dole v riaditeľni ma nečaká nič dobré. 



Príbeh nám hovorí o sedemnásť ročnej Elle Harperovej, ktorá svojho otca nikdy nepoznala a matka jej zomrela na rakovinu. Ella je nádherná blondína s modrými očami. Študuje na strednej škole kde pre neskoré príchody takmer každé ráno trávi v riaditeľovej kancelárií. Až jedného dňa príde na čas, ale riaditeľ si ju aj tak predvolá. Pri vstupe do riaditeľovej kancelárie si Ella všimne, že vnútri je stále nejaký neznámi muž. V tom sa jej tento neznámi muž predstaví ako Callum Royal - Ellin opatrovník. Samozrejme, že Ella tomu neuverí a snaží sa mu utiecť. Odíde z kancelárie rovno domov kde si pobalí všetky peniaze, ktoré si zarobila ako prostitútka. Chce si na dlhú cestu úteku našporiť ešte trochu peňazí a tak príjme ponuku tancovať ako striptérka v n´klube Daddy G´s. Keď príde do "práce" dostane zákazníka, ktorý si ju zavolal na súkromný tanec a zaplatil za Ellu. No v tom zisťuje kto si ju zaplatil. Bol to Callum Royal. Nasilu ju odvedie k sebe domov, kde ju zoznámi so svojimi piatimi synmi: Gideonom, Reedom, Eastonom a dvojčatami Sawyerom a Sebastianom. Chlapci sa k Elle chovajú odporne. Nemajú ju radi a dostatočne jej to dávajú na javo. Čo myslíte prečo Ella mlčí, zostáva aj naďalej u Royalovcov a v podstate zo začiatku len trpí ich nenávisť. Ale ako sa vraví ,,láska a nenávisť majú k sebe veľmi blízko, obe sa začínajú tou istou iskrou" čo myslíte ako skončí tento krásny príbeh?





Krásne, krásne, krásne 💗 Ak aj zvyšné diely budú aspoň takto dobre ako tento, tak táto séria sa jednoznačne zaradí medzi moje milované knižôčky. Túto knihu som prečítala za dva dni, vybrala som si ju na základe pozitívnych recenzií a neklamali. Naozaj to bola super kniha. 


Ella, Easton a Reed patria medzi moje obľúbené postavy. Aj keď na konci knihy ma Reed dosť nazlostila. Ale dostane ešte jednu šancu v ďalšom diely. Royalovci boli typický bohatý hajzlíci. Majú peniaze, majú každé dievča, ktoré okolo nich prejde, vždy sa musia ukázať na každej párty. Sú krásny a úžasný. Ella je úžasná, silná, všetko zvláda aj keď to ma strašne ťažké, keďže ju bratia Royalovci nemajú veľmi radi a robia jej všelijaké naprieky. Aj keď je Elle často krát do plaču chce odísť, utiecť tak ona ostáva silná a zadrží slzy a nerobí si z toho ťažkú hlavu. Za to ma môj veľký obdiv, že nieje ta taká uplakaná hrdinka, ktorá sa stále ľutuje. 

Kniha bola pútavo písaná a na jeden nádych som prečítala 200 strán, stále som chcela vedieť ešte viac. Páčilo sa mi, že dej sa rozbehne už hneď v prvej kapitole. Ako iste viete neznášam dlhé 150 stranové úvody. Česť výnimkám ak je ten úvod napísaný správne a nie nudne, ale keď sa autor/ka rozhodne jednu vec opisovať na 10 stranách tak to teda nie! Čiže týmto skvelým začiatkom si kniha u mne v srdiečku hneď našla svoje miesto, keďže nečítala som až tak veľa kníh s takýmto začiatkom. Ak viete o takýchto knihách napíšte mi o nich určite si ich prečítam.


Knihu určite každému odporúčam a ja si ju určite čoskoro znovu prečítam lebo ma to strašne ťahá a je to naozaj krásne
Tejto knihy by som dala 5⭐ z 5 ⭐


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára